BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A KSH adatai ellentmondanak a kormány állításának?

Czomba Sándor szerint az Út a munkához program jelenlegi formájában nem működik – írja a fidesz.hu Út a munkanélküliséghez című pénteki írásában.

Kormányzati oldalról azt nyilatkozták, hogy javul a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség, ám a Központi Statisztikai Hivatal és Állami Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai ennek az ellenkezőjéről tanúskodnak - jelentette ki a Fidesz politikusa.

Czomba kifejtette: ma Magyarországon 72 ezer emberrel kevesebb dolgozik, mint egy éve, 83 ezer emberrel több van munka nélkül, és 137 ezerrel többen regisztráltak a munkaügyi kirendeltségen. Elmondta: a rendszeres szociális segélyezettek száma a várt 100 ezer helyett 33 ezer, a közfoglalkoztatásban a számított 66 ezer helyett 86 ezren vannak, míg a rendelkezésre állási állományban a várt 19 ezer helyett 159 ezren.

A politikus ezen adatok tükrében figyelmeztetett: 40 milliárd forinttal többe fog kerülni jövőre az Út a munkához program és az egész szociális ellátórendszer finanszírozása, mint az idén. A fideszes politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, akkor már az ősszel gond lehet a munkaerőpiaci alap finanszírozásával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.