BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Balog Zoltán: A mi köreinkben se legyen antiszemita beszéd

Adtunk ki nyilatkozatot a Roma Holokauszt Nemzetközi Napjának alkalmából, bár a hírfolyamban valóban nem találkoztam vele – reagált Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke a 168 óra.hu újságírójának a kérdésére, miszerint a legnagyobb ellenzéki párt nem tartotta-e fontosnak a kérdést.

A politikában természetesen mindenkinek megvan a maga fontossági sorrendje, de aki azt hiszi, hogy egy gyermekét egyedül nevelő édesanyának és leányának lemészárlása nem vált ki minden jóérzésű emberből és pártból szolidaritást és a tettesek elítélését, az megvakult a prekoncepcióitól – szögezte le a politikus a kislétai gyilkosságra adott pártreakciók megítélésével kapcsolatban. Balog korábban elmondta: csak akkor van jogunk tiltakozni azellen, hogy az antiszemitizmus fegyverét a jobboldal ellen manipulálva használják, ha egyébként mindent megteszünk azért, hogy ne legyen antiszemita beszéd saját köreinkben.

„Érdekes módon ez nem érdekelte a Magyar Nemzetet, de a balliberális lapokat sem, mert ez nem illik a skatulyába: ennek dacára olyan fideszes politikusnak kell lennem, aki kesztyűs kézzel bánik a jobboldallal, mert csak szavazatmaximalizálásra törekszik” – jegyezte meg.

Amikor mi kormányon voltunk, nem ilyen légkör volt az országban. Nem voltak utcai randalírozások, nem volt ez a fajta erőszak senkivel szemben, és nem volt neonáci randalírozás a Várban – emlékeztetett Balog.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.