BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

SZDSZ: A kormány cigányellenes indulatokat szít

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének azonnali összehívását kéri a kormánytól a Szabad Demokraták Szövetsége a romák elleni fegyveres merényletek ügyében – áll a liberális párt hétfői közleményében.

Az SZDSZ felszólítja a rendészeti minisztert, hogy a nyilvánosság és a parlament előtt adjon számot a támadások felderítésére hónapokkal ezelőtt felállított nyomozócsoport munkájáról.

A Szabad Demokraták Szövetsége a kislétai fegyveres támadás kapcsán emlékeztet: lassan egy éve zajlanak hasonló merényletek romák ellen, a rendőrség mindeddig egyetlen elkövetőnek sem jutott a nyomára. „A társadalom egy része közönnyel nézi ezt a tragikus folyamatot, amihez az is hozzájárul, hogy maga a rendészeti miniszter hitelteleníti el a fizikai erőszaktól sem megriadó szélsőségesek elleni fellépést” – írják.

Az SZDSZ szerint a szociális feszültségeket olykor kormányzati szinten is a cigányellenes indulatok szításával próbálják levezetni - derül ki a közleményből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.