BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vakcinák a patikákban, de az iskolaorvosok tanácstalanok

Nem tudják az iskolaorvosok, hogy oltsanak-e és mikortól. Információink szerint eddig még nem szerveztek új influenza elleni oltásokat a gyerekeknek, pedig az egészségügyi miniszter már egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy elkezdődhetnek az iskolákban is az oltások – tudósít a Kossuth Rádió.

Az orvosok nem sokat tudnak az iskolai oltásokról, és úgy tűnik, az ellentmondó hírek miatt a tanulók is nehezen döntenék el, hogy beoltassák-e magukat. Kovács Mária gyermekorvos rádiónknak azt mondta, a tegnapi tájékoztatás alapján úgy tudja, hogy körülbelül november elején indul meg a gyerekek és a pedagógusok oltása, de hivatalos értesítést erről még nem kapott. És az ő iskolájában még a szülők sem nyilatkoztak arról, hogy be szeretnék-e oltatni a gyermekeiket. Sőt, arról sem tud, hogy egyáltalán be kell-e szedni ezeket a nyilatkozatokat. „Egyelőre az egészségügyi dolgozókat oltottuk, erre kaptuk meg a H1N1 elleni vakcinát” – mondta a Kossuth Rádiónak.

Az egészségügy és a nemzetgazdaság
Világgazdaság XIX. egészségügyi konferencia
2009. október 29.

Hogy még mindig nem tájékoztatták az érintetteteket, az azért érthetetlen, hogy mert Székely Tamás egészségügyi miniszter a múlt csütörtökön bejelentette, hogy kezdődhet a három éven felüliek oltása.

A miniszter akkor azt mondta, hogy akár már aznap indulhat az oltás. Azonban úgy tűnik, erre még várni kell. A vakcinák patikába szállítását mindenesetre már megkezdték. Az oltóanyag gyógyszertári maximált ára 1 938 forint lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.