BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz: "Ingatlanadó nélkül nem lesz tartható a költségvetés"

A Fidesz nem fogja megszavazni a költségvetést, mert azon egyértelműen látszik: nem egész évre készült, kockázatos és megalapozatlan

A jövő évi költségvetés mind a bevételi, mind pedig a kiadási oldalon sok kockázatot tartogat - mutatott rá Navracsics Tibor. A bevételi oldalon ott van mindjárt az ingatlanadó: ugyanis a kormány úgy tervezi, hogy az ingatlanadóból egész évben érkeznek bevételek az államkasszába - jelentette ki Navrasics Tibor a Fidesz.hu tudósítása szerint.

Azonban ha a jövő évi választásokon a Fidesz alakít kormányt, első intézkedései között fogja megszüntetni az ingatlanadót, s így máris kiesik egy jelentős összeg, amivel a kormány számolt - emlékeztetett a Fidesz korábbi ígéretére a párt frakcióvezetője.

A bevételi oldalon kockázatot jelentenek még a fogyasztási adókból befolyó összegek: hiszen az emberek egyre rosszabbul élnek, így egyre kevesebbet fogyasztanak, s a jövő évre is erőteljes recesszió várható - figyelmeztetett a politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.