BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Létezik balliberális tábor, csak más úton jár, mint az MSZP"

A baloldal helyzetét elemezték szerdán a Politikatörténeti Intézetben a 20 éves az MSZP című konferencián, amelyen megjelent Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is.

A konferencián Ágh Attila politológus elmondta, létezik erős, felkészült és mozgósítható balliberális tábor, de az most más utakon jár, mint az MSZP - írta a Népszabadság Online.

Tamás Pál szociológus kiemelte, hogy az MSZP utódpárt. Habár ez ma szitokszó, az ő értelmezésében azt jelenti, hogy bizonyos politikai kultúrabeli folyamatosságokat jelenít meg. Szerinte a baloldalnak a középosztály alatti réteget kell megszólítania.

Lakner Zoltán politológus szerint az MSZP "berendezkedett" a Fidesz opponálására, és ezzel helyettesítette, hogy a saját identitásáról beszéljen. Felvetette, hogy több párt is betöltheti az MSZP és az SZDSZ meggyengülésével felszabadult teret, de megmaradhat akár egy baloldali gyűjtőpárt is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.