BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma dől el, hol rendezik a 2016-os olimpiát

Chicago, Tokió, Rio de Janeiro vagy Madrid - ma dől el, hogy melyik város rendezheti a 2016-os nyári olimpiát.

Dohát, Bakut és Prágát már tavaly júniusban kiszórta a versenyből a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a testületnek a koppenhágai szavazási ceremónián Tokió, Chicagó, Rio de Janeiro és Madrid között kell választania.

A legtöbben úgy gondolják, Madridnak nincs esélye, feltehetőleg már az első körben ki fog esni. A spanyol város infrastruktúrájával nincs baj, és feltételezhetően jó olimpiát rendezne, de a szokásjog szerint egymás után kétszer nem rendeznek olimpiát ugyanazon a kontinensen, márpedig 2012-ben London lesz az ötkarikás játékok helyszíne - latolgatja az esélyeket az InfoRádió.

Rio de Janeiro már szóba jöhetne a földrajzi logika szerint, sőt, először lehetne Dél-Amerikában az olimpia, a brazil óriásváros viszont állítólag nagyon lemaradt a fejlesztések tekintetében: nincs elég szállodai férőhely, és ami fontosabb, a brazilok nem is akarnak hoteleket építeni, attól tartva, hogy nem tudják majd kihasználni az olimpia után.



A brit fogadóirodák szerint Tokió és Chicago lehet a befutó. Bár Tokióban már 1964-ben volt olimpia, előnye, hogy viszonylag kis területen helyeznék el az összes sportlétesítményt, sőt, nagy részükkel már készen is vannak.

A legtöbben azonban Chicagót látják befutónak. A szeles városért személyesen Barack Obama amerikai elnök kampányol. Néhány jelentkezőnél szerényebb költségvetéssel vág neki az Egyesült Államok a versenynek, de 1984 és 1996 után sokan úgy vélik, 2016-ban ismét itt lesz az ideje egy amerikai olimpiának.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.