BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai állhat a vádlottak padján?

Az utóbbi hónapokban egyre több fideszes politikus jelezte, hogy hatalomra kerülésük esetén lesz mitől félniük a szocialistáknak.

Kövér László, majd Varga Mihály, legutóbb pedig Balsai István beszélt elszámoltatásról, utóbbi, mint a Fidesz jogi kabinetvezetője. Balsai István egykori igazságügyi miniszter az ATV Jam című műsorában visszautasította, hogy ő lenne a fideszes Keller László.

A szocialisták közpénzügyi államtitkára 2002 után több büntetőeljárást is kezdeményezett a fideszes vezetők feltételezett visszaélései miatt, de egyben sem született elmarasztaló ítélet. Balsai hozzátette: jelenleg is feljelentést tesznek minden olyan ügy miatt, amiben büntetőjogi felelősséget sejtenek, de szerinte a „csontvázak, akkor fognak kiesni a szekrényekből”, amikor hatalomra kerül a Fidesz.

Balsai kijelentette, hogy miután a törvény előtt mindenki egyenlő, akár volt miniszterelnökök is bíróság elé kerülhetnek. „Konkrét neveket nem mondok. Általánosságban válaszoltam a kérdésre, de Ausztriában, Csehországban és Romániában is álltak volt miniszterelnökök bíróság elé”- mondta a fideszes politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.