BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb fellegvárat veszíthetnek a szocialisták

Az ország egyik legerősebb szocialista fellegvárában szenvedhet vereséget a kormánypárt a vasárnapi, Baranya megye 3. számú választókörzetében tartandó időközi országgyűlési választáson.

Az MSZP 1994 óta mindig könnyedén győzött, azonban a júniusi időközi voksoláson a Fidesz mindkét fordulóban fölényesen nyert, és az alacsony részvétel miatt most októberben ismétlésre kényszerülnek a pártok. Kővári János, a körzet ellenzéki jelöltje  elmondta: megválasztása esetén szeretné megakadályozni, hogy megvalósuljon a Pécset sújtó 1,9 milliárdos szociális megszorítás - adta hírül a Fidesz hivatalos honlapja.

A mostani voksolás sikere azon múlik, hogy az egykor az MSZP-re szavazók elmennek-e a választásra, s esetleg ma már másként döntenek, s megbíznak-e egy civil jelöltben - mondta el Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) és a Fidesz közös jelöltje.

A politikus rámutatott, hogy míg 2006-ban az MSZP-s Toller Lászlóra még 20 ezren szavaztak, addig a 2009. június 7-i időközi választáson 3500-an, két héttel később pedig már csak 1500-an szavaztak utódjára, a szocialisták mostani vezető politikusára, Tóth Bertalanra. A jobboldali szavazók viszont 2006-hoz képest nagyjából hasonló számban jelentek meg a szavazóurnáknál- tette hozzá

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.