BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Jobbik gondban lehet, ha nincs meg a 10 százalék

Végre lehet hinni a közvélemény-kutatások eredményének - mutatott rá a Nézőpont Intézet vezető elemzője az időközi választások adatai alapján. Böszörményi-Nagy Gergely az InfoRádiónak azt mondta: a Jobbikot kommunikációs kihívás elé állítja az a tény, hogy a Józsefvárosban nem tudott vagy nem akart jelöltet állítani.

Böszörményi-Nagy Gergely az InfoRádiónak elmondta: a vasárnapi választások eredményeiben annak a tendenciának a folytatása látható, ami egy-másfél éve bontakozik ki, vagyis hogy hosszú évek után hihetünk a közvélemény-kutatásoknak. A korábbi ciklusokkal ellentétben a felmérések országos népszerűségre vonatkozó adatai gyakorlatilag egy az egyben leképeződnek a helyi választásokon - fejtette ki.

A józsefvárosi polgármester-választás azt mutatja, hogy a Fidesz és az MSZP közötti különbség nagyjából megegyezik a jelzettel, míg a csornai eredmény annak tudható be, hogy Nyugat-Magyarországon a Fidesz amúgy is erősebb, így még nagyobb arányban tudott győzni - közölte a vezető elemző.

A Nézőpont Intézet munkatársa szerint a Jobbikot kommunikációs kihívás elé állítja az a tény, hogy a politikai "nemesvadnak" számító Józsefvárosban nem tudott vagy nem akart jelöltet állítani.

Böszörményi-Nagy Gergely kiemelte: a Jobbik magasra tette a lécet saját maga és a szimpatizánsai számára az EP-választáson elért eredménnyel, ezek után egy 10 százalék alatti eredmény már nehezen kommunikálható, véleménye szerint ezért nem indult el a párt a VIII. kerületben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.