BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyakig az adósságban az SZDSZ - Liberális csőd

A parlamentből kieső pártok horribilis adósságát az állam fizeti ki helyettük

A Blikk napilap információi szerint az SZDSZ háromszázmillió forintos hitelt vett fel, amit 15 év alatt kellene visszafizetnie. A népszerűségi adatok szerint viszont nem biztos, hogy lesz miből. A párt jelen állás szerint ugyanis aligha kerül majd be a parlamentbe, akkor pedig elveszti állami támogatásának jelentős részét, és nem lesz miből visszafizetnie az adósságot.

A párt sajtóosztályán csak annyit közöltek, hogy a kérdésről a jövő héten nyilatkoznak majd. A parlamenti pártok 2008-ban szavazták meg maguknak a hitelt: pártonként maximum 1 milliárd forintot vehetnek fel kedvezményes kamattal az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól.

Sajtóértesülések szerint az MSZP 723, a Fidesz 206, az SZDSZ 327, a KDNP 160, az MDF pedig 405 millió forint hitelt vett fel. Negyedévente törlesztenek, a kamat pedig 7,1 százalék. A kölcsönt csak ingatlanvásárlásra fordíthatják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.