BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száz év börtönt is kaphat a piramisjáték értelmi szerzője

A piramisjáték keretében 1,2 milliárd dollárt csaltak ki a gyanútlan befektetőktől.

Egy bizonyos Scott Rothstein floridai üzletembert gyanúsítanak a piramisjáték-rendszer működtetésével, amely még 2005-ben kezdődött. A Fort Lauderdale-i szövetségi bíróság összesen öt rendbeli csalással vádolja az amerikai üzletembert – tudósít a Bloomberg.

A gyanúsitott ügyvédje, Marc Nurik szerint a csalással megszerzett pénz összege 1,2 milliárd dollár. A floridai üzletember vallomást tett a Fort Lauderdale-i szövetségi bíróság előtt, ezzel próbálva elérni az ítélet enyhítését.

A csaló akár 100 évig terjedhető börtönbüntetésre is számíthat. Mint emlékezetes, tavaly júniusban Bernard Madoff amerikai milliárdos csalót 150 évi börtönbüntetésre ítélték, mert a befektetők elvesztették a Madoffnál elhelyezett összesen 21,2 milliárd dollárt. A védőügyvéd jelezte, hogy ügyfele kártalanítani akarja a befektetőket. Az amerikai hatóságok a károk fedezésére 100 millió dollár értékben vettek zár alá értéktárgyakat, köztük ingatlanokat, autókat, élelmiszereket és luxusjachtokat.

Rothstein két manhattani lakás mellett csak Floridában tizennyolc ingatlant vásárolt a kicsalt pénzből. Emellett egy fehér Lamborghini és egy vörös Ferrari Spider tulajdonosa is volt, gyűjteményében 304 darab ékszer is szerepelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.