BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai csendben marad - Jól teszi?

Tizenegy éves hagyomány szakad meg az idén - elmarad a kormányfői évértékelő

Mégsem tart évértékelőt Bajnai Gordon. Hírek szerint kétesélyes lett volna az előzőleg beharangozott évértékelő kimenetele. Ugyanis az elmúlt tizenkét hónap a megszorításokról szólt, s az igazán kézzel fogható eredmények még majd csak most kezdenek jönni. Amire hivatkozik a kormányfő stábja: Bajnai a jelen körülmények között nem tudna jövőbe mutató beszédet tartani. Tizenegy éves hagyomány szakad most meg.

Az évértékelők általában inkább a jövőbeni feladatokat határozták meg, arra pedig jelen esetben nincs lehetőség. A múlt értékelését pedig Bajnai Gordon már megtette a múlt év végén, többször is. Legutóbb a költségvetés vitájában ismertette kormánya eredményeit a gazdasági válság megfékezésében.

Erről Szollár Domokos kormányszóvivő beszélt az Index.hu-nak. A hírportál emlékeztet arra, hogy Bajnait leválasztották a szocialisták kampányáról - legfeljebb új projektek átadásán vesz részt, a konkrét kampányban nem. Bajnai leválasztásával párhuzamosan az MSZP is úgy kommunikál, mintha nem sok köze lett volna az elmúlt években történtekhez.

A miniszterelnöki évértékelő intézményét Orbán Viktor vezette be még 1998-ban. A következő miniszterelnökök - Medgyessy Péter, majd Gyurcsány Ferenc is - folytatta a hagyományt. Orbán ellenzékben is mondott évértékelőt - a legutóbbit nem egészen másfél hete, pénteken. Az idén egyébként ezt a műfajt választotta programja ismertetésére Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje is.
Index - VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.