BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezt tervezi a Jobbik a nyugdíjrendszerrel

Megerősítené a radikális jobboldali párt a jelenlegi nyugdíjrendszer alapjait.

"A hosszútávon fenntartható nyugdíjrendszer megerősítése érdekében növeljük a foglalkoztatottságot, amit a nagyszámú munkaerőt alkalmazó ágazatok támogatásával (mezőgazdaság, élelmiszeripar, építőipar, turizmus), valamint a magyar közép- és kisvállalkozások helyzetbehozásával érünk el" - áll a párt szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében-

A rendszerbe épített ösztönzőkkel – amilyen például a családi adózás és a gyermekek neveléséhez szükséges, elengedhetetlen eszközök 0%-os ÁFA-kulcs alá sorolása – motiválnák a gyermekvállalást, így megállítanák a népességfogyást, majd gyarapodó nemzetet teremtene a Jobbik.

"Nyugdíjprogramunk egyik sarokköve a családon belüli közvetlen gondoskodás intézményi lehetőségének megteremtése, ami annyit jelent, hogy a jelenleg adófizető családtag a befizetendő személyi jövedelemadója meghatározott részét a saját családjában lévő nyugdíjasok támogatására fordíthassa, és így újra kialakulhasson a régi családi modell, ahol a szülők, nagyszülők anyagiakban is visszakaphatják azt a törődést, gondoskodást és támogatást a gyermekeiktől, unokáiktól, amit ők adtak nekik" - tette közzé a radikális párt

Eltörölnék a kötelező magánnyugdíjpénztári belépés kötelezettségét, viszont továbbra is biztosítanák az öngondoskodás lehetőségét a társadalom egésze számára. Ezen túlmenően szigorú szabályozást valósítanának meg ezen intézmények vonatkozásában, hogy ne sérülhessenek a magyar állampolgárok jogai és érdekei. Lehetővé tennék a díjmentes, szabad magánnyugdíj-biztosító váltást. Ez a döntés, szerintük hasonlóan a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási rendszerben tapasztaltakkal, a magánnyugdíjpénztárakat komoly versenyhelyzetbe  kényszerítené. A felszámítható költségek nagyságát 1,5%-ban maximalizáljuk, ami az elért hozamokat tovább növeli.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.