BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyert az MDF és lesz fővárosi lista

Minden bizonnyal lesz fővárosi listája az MDF-nek, mert a Fővárosi Bíróság jogerős döntése szerint Slosár Gábort és Pusztai Erzsébetet is nyilvántartásba lehet venni képviselőjelöltként.

Ezt megerősítette a Világgazdaság Online kérdésre Hollós János, az MDF sajtósa is. Szerinte ugyanilyen döntés várható Király Zoltán és Csapody Miklós ügyében is. A bíróság szerint attól még, hogy vitatott vagy kétséges ajánlószelvények is vannak a leadottak között, a választási eljárási törvény rendelkezései szerint az még nem teszi azokat érvénytelenné. Az Országos Választási Bizottság eddig a bíróság döntésére várt, így viszont már semmilyen jogi akadálya nincs annak, hogy ma nyilvántartásba vegyék a fővárosi listát.

Az ügy előzménye: az MDF budapesti listájának nyilvántartásba vételét szerda esti ülésén utasította el a Fővárosi Választási Bizottság, az indoklás szerint azért, mert Csapody Miklós visszalépésével a szükséges nyolc helyett csak hét jelöltje van a pártnak. Az MDF az OVB-hez fordult jogorvoslatért. Az OVB azonban meg akarta várni, hogy a jelöltállításokkal kapcsolatos kifogásokban döntést hozzon a Fővárosi Bíróság. A párt négy jelöltjének indulásával voltak problémák.

A párt két budapesti jelöltjét, Slosár Gábort és Király Zoltánt csak fellebbezés után vették nyilvántartásba, Csapody Miklós és Pusztai Erzsébet pártigazgató indulása ellen pedig magánszemélyek jelentettek be fellebbezést. A négy jelölt ügye újabb fellebbezések miatt került a Fővárosi Bírósághoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.