BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír az MSZP-nek: a jobboldaliak inkább elmennek szavazni

A baloldaliakhoz képest a jobboldali érzelmű voksolók több mint kétszer annyian mondták, hogy biztosan elmennek április 11-én szavazni

A jobboldaliak mozgósítottsága kiugróan magas: a teljes lakosság negyede, a biztosan szavazóknak pedig a harmada jobboldali érzelmű. A baloldali érzelműek aránya a teljes lakosságon és a biztos szavazókon belül is 15-15 százalék – derül ki a TÁRKI februári kutatásának eredményeiből.

A jobboldali érzelműek aránya az átlagosnál (28%) magasabb a férfiak (31%), a fiatalok, az a 18 és 29 év közöttiek (34%), a községekben élők (34%) és az 5 vagy több fős háztartásokban élők (41%) esetében. A baloldali érzelműek pedig az 1 illetve 2 fős háztartások (rendre 23%, 19%), az idősek (28%), illetve a nyugdíjasok (26%), valamint a Budapesten élők (25%) között vannak az átlagosnál (15%) magasabb arányban.

A skála alapján képzett jobboldali és baloldali érzelmű csoport között jelentős eltérés tapasztalható a választási hajlandóságban is: a baloldaliakhoz képest a jobboldali érzelműek körében több mint kétszer annyian mondták, hogy biztosan elmennek április 11-én szavazni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.