BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dávid: "Csak az újságok kavartak összevissza!"

Dávid Ibolya szerint az elmúlt hetek nem a választópolgárok meggyőzéséről szóltak, hanem arról, hogy az MDF ne állhasson rajthoz. A párt elnöke az MR1-Kossuth Rádió választási műsorában beszélt az MDF terveiről.

Dávid Ibolya szégyenteljes és pikáns gáncsoskodásnak nevezte azt, ahogyan jogi úton próbálják megakadályozni az MDF jelöltjeinek indulását. „Az elmúlt három-négy hét legyen intő példa mindenkinek, hogy aki nem az aktuális hatalmasságok kövét fújja, az úgy fog járni, mint a Magyar Demokrata Fórum” – mondta az MR1-Kossuth Rádió választási műsorában Dávid Ibolya.

Szerinte a pártmegrendelésre készülő újságok „kavartak összevissza” az MDF-SZDSZ-es kopogtatócédulák ügyében, és határozottan állította, hogy a párt betartotta a jogszabályok által előírt határidőket.

Dávid Ibolya hangsúlyozta, az MDF olyan párttal kötött együttműködési megállapodást, amely az európai parlamenti választás után újjászervezte a vezérkarát, a vezetője pedig kiállt, és bocsánatot kért a korábbi vállalhatatlan politikai lépésekért. Hozzátette: a liberális párt nem indul a választáson, az MDF állított országos és fővárosi listát, valamint területi listákat, az SZDSZ pedig belátta, hogy Bokros Lajosnál jobb miniszterelnök-jelöltet nem tud állítani.

A korrupció témájához kapcsolódva az MDF elnöke hangsúlyozta: az elmúlt négy évben a párt egyedüliként javasolt konkrét intézkedéseket ebben a kérdésben a parlamentnek, amely azonban nem fogadta el ezeket. Szerinte mindenekelőtt a korrupció melegágyának számító közbeszerzéseket kell rendbe tenni. Az MDF programjában külön központi közbeszerzési hivatal szerepel a korrupció problémájának megoldására. Dávid Ibolya brit példát említett egy hasonló hivatal hatékonyságának alátámasztására. Szerinte azért lehet évente három-négyszázmilliárd forintot „eltéríteni” a költségvetésből, mert a közpénzek nem átláthatóak.

Az MDF programjában szerepel az önkormányzati bürokrácia, illetve a parlamenti képviselők számának a csökkentése is. Dávid Ibolya szerint csak belátás kell ahhoz, hogy a különféle pártokhoz tartozó képviselők megszavazzák ezeket a kétharmados törvényeket. Az MDF-től távol áll az elmúlt nyolc-tíz év „buta játéka”, hogy az ellenzék soha nem szavazhat együtt a kormánypárttal, és „ott kell behúzni a kéziféket, ahol éppen lehet – az se baj, ha az ország fejre áll” – tette hozzá Dávid Ibolya. Szerinte a jelenlegi önkormányzati rendszer ilyen költségvetés és ilyen gazdasági adottságok mellett nem tartható fenn: „Nem egy ideális állapothoz képest kell megfogalmaznunk a sirámainkat, hanem a lehetőségeinkhez képest azt, hogy lépésről lépésre hogyan tudunk előrébb menni.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.