BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döbbenet és gyász a szocialistáknál - Elbuktak a nagyágyúk

Elbuktak a szocialista párti nagyágyúk az idei választásokon, hiába a helyi ismertség, az MSZP-s "márkanév" volt a döntő.

Elbuktak a szocialista párti nagyágyúk az idei választásokon, hiába a helyi ismertség, az MSZP-és "márkanév" volt a döntő. Egy két forduló között készült MSZP-s belső felmérés még öt lehetséges befutóval számolt - számolt be az MR1 - Kossuth Rádió 180 perc című műsora.

Az országosan ismert szocialista politikusok közül talán Juhász Ferenc volt miniszter, elnökségi tag szenvedte el a legnagyobb vereséget a második fordulóban, egyéni választókerületében, Tiszavasváriban csak a szavazók tizenkét százaléka voksolt rá.

A választásról készült összefoglalónkat itt olvashatják!

Hiller István volt miniszter, az MSZP elnökségi tagja szintén két győztes választás után maradt alul egyéniben, a XX. kerületben. Egy januári MSZP-s belső felmérés egyébként még úgy számolt: Hiller az egyike lesz azoknak, akik biztos megnyerik a körzetüket.

A két forduló közti felmérés Hillerrel már nem számolt, viszont Molnár Gyula XI. kerületi polgármestert az egyik lehetséges befutónak tartotta. Most ő is kikapott Simicskó Istvántól, igaz, csak hat százalékkal szerzett kevesebb voksot.

Botka László szegedi polgármester a vesztes szocialisták közül szintén a jobb eredményt elérők táborához tartozik, csak hét százalékkal maradt, bár hozzá kell tenni: négy éve még magabiztos, közel hatvanszázalékos győzelmet aratott. Ő egyébként a megyei listáról bejut az Országgyűlésbe.

Nem folytathatja viszont a parlamenti munkát a klímatörvényt egy módosító javaslattal utolsó pillanatban megfúró Magda Sándor és Podolák György, a gazdasági bizottság elnöke sem. Magda Sándor Gyöngyösön maradt alul, ahol négy éve még kényelmesen győzött, Podolák György pedig a XXI. kerületben.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.