BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön a bérbicikli – Szinte ingyen válthatnak majd autóról kerékpárra

Hamarosan Budapesten is megvalósulhat, a nyugat-európai országokban már régóta alkalmazott és kedvelt bérbicikli rendszer, a public bike. Tegnap 60-0 arányban fogadta el a fővárosi közgyűlés az erről szóló - most még Kerékpáros Közösségi Rendszer névre hallgató - terveket.

Ez a kezdeményezés nem a turistáknak, hanem a fővárosi autósoknak szól - hangsúlyozta László János a Magyar Kerékpáros Klub elnöke a KlubRádió reggeli műsorában.

A bérbicikli rendszer lényege, hogy a Budapesten közlekedők a város több pontján elhelyezett kölcsönzőkből szinte ingyen felvehetnek kerékpárokat, egy következő tárolóban pedig letehetik azokat. A projekt valójában nem a kerékpárosokért van, hiszen ők nap mint nap használják drótszamarukat.

A cél, hogy azok akik, metróval, villamossal közlekednek, használják közlekedésre a biciklit is, ugyanúgy, mint a hagyományos tömegközlekedési eszközöket – mondta el a műsorban László János.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.