BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mesterházy: Együtműködnünk kell, nem civakodni

Ha a szocialista párt erős ellenzéki erő akar lenni, amely 2014-ben eséllyel kíván pályázni a választók a bizalmára, akkor egyetlen szocialista politikus sem gondolkodhat abban, hogyan mehetne szembe párttársaival - mondta az MSZP miniszterelnök jelöltje.

A választás második fordulójában arról döntenek az emberek, hogy akarnak-e ellenzéki kontrollt, s ha igen, mekkorát a jobboldal leendő miniszterelnöke felett – nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP listavezetője. Megerősítette: a párton belül nem a civakodás, hanem az együttműködés ideje jött el. 

A választás nem úgy működik, hogy összeadjuk a szavazatokat, bonyolultabb folyamatok húzódnak a választói döntések hátterében  – így reagált Mesterházy Attila MSZP-listavezető azokra a véleményekre, miszerint a párt keddi lépése – négy jelöltjük visszaléptetése a választás második fordulójában a Lehet Más a Politika javára – aligha éri el célját, a Fidesz kétharmados győzelmének megakadályozását.

A választási eredményekről bővebben itt olvashat!

Mesterházy szerint sok bizonytalan szavazó maradt otthon az első fordulóban, és dönt most úgy  - látva a választási eredményeket – hogy mégis elmegy szavazni a második körben, április 25-én.

Adott esetben az önkormányzati rendszer Fidesz-KDNP által tervezett megváltoztatása is átírja közjogi rendszert, ehhez pedig az új parlamenti többség láthatóan nem kéri az ellenzék támogatását Fidesz-kétharmad esetén – mondta a szocialista politikus.

Mesterházy ismét kifejtette: az MSZP-nek változtatnia kell politikáján, függetlenül a választási vereségtől. Különösen ha a Fidesznek kétharmada lesz, az MSZP-nek aktívan bizonyítania kell majd, hogy van más út –mondta Mesterházy.

A Hattól nyolcig kérdésére válaszolva kijelentette: ha a szocialista párt erős ellenzéki erő akar lenni, amely 2014-ben eséllyel kíván pályázni a választók a bizalmára, akkor egyetlen szocialista politikus sem gondolkodhat abban, hogyan mehetne szembe párttársaival, mert ez sértené az MSZP és a baloldal érdekeit.

„Először el kell kezdeni építeni egy új baloldalt, az után lehet majd arról beszélni, ki milyen pozícióban dolgozik és ki ki ellen akar menni” – nyilatkozta a Duna Televízió stúdiójában Mesterházy Attila.    

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.