Aki tehát nem csak festi a húsvéti tojást, hanem eszi is, tesz valamit az egészségéért. Az 1960-as évek végén egy félreértelmezett összefüggés taszította le a tojást táplálkozástani piedesztáljáról és minősítette mintegy három évtizeden át az első számú népegészségügyi közellenségnek, írja a Debreceni Egyetem tanulmánya.
Ezzel szemben a mostani amerikai vizsgálatok alapján elmondható, hogy az átlagosan 63 grammos tyúktojásban minden benne van, amit az emberi test igényel. Ezen nem kell különösebben csodálkozni, hiszen a tojásnak egy felnövekvő életet kell táplálnia. A sok fehérje mellett különböző B vitaminokat tartalmaz, amelyek egyebek között a látást javítják. A kisbabát váró nők számára is nagyon fontos a tojás, amely tápanyagaival elősegíti a magzati agy fejlődését. A tojásban negyvenszer annyi D vitamin van, mint a tejben, és tartalmaznak ugyan koleszterint, de békén hagyják az emberi koleszterinszintet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.