BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyetlen tollvonással csaknem száz tanárt tesznek utcára

Költséghatékonysággal és a feladatok megváltozásával indokolta a Fővárosi Közgyűlés 86 pedagógus elbocsátásról szóló április 29-ei döntését – tudta meg a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap információi szerint az oktatási bizottság javaslata a főváros által fenntartott 22 szakképző iskolát, illetve a hozzájuk tartozó gimnáziumokat érinti, a tanároknak pedig június, illetve szeptember 1-jével kell távozniuk - írja a Magyar Hírlap.

A közgyűlés költséghatékonysággal indokolja döntését, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint azonban nem készült még tanulmány arról, hogy ez a folyamat beváltja-e a hozzá fűzött reményeket.

Az elmúlt években 12 ezer tanári állás szűnt meg, illetve több száz önkormányzati iskolát be is zártak. A PDSZ szerint őrző-védő cégek vigyáznak az üresen álló iskolákra, miközben a megszüntetett álláshelyek öt évig nem állíthatók vissza még akkor sem, ha azt a diákok létszáma indokolttá teszi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.