BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közös akció Ferihegyen

A Ferihegyi Repülőtéren az elmúlt két napban 15 esetben derítettek fényt jogsértésre az ellenőrök – az érintett hatóságok közös, összehangolt akciója során vizsgálták a határátkelőhely rendjét, az utasok csomagjait, a kereskedelmi áruforgalmat, valamint a Ferihegy II terminálon Sky Court néven épülő új csarnok munkaterületén a foglalkoztatás szabályosságát.

Sipos Jenő, a vámhatóság szóvivője a jellemző szabálysértések közül kiemelte az áruhamisítást, a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését, az engedély nélküli külkereskedelmi tevékenységet, valamint az elmúlt időszak „sláger” jogsértését, a haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetőleg kettős felhasználású termékkel történő visszaélést.

A vámhatóság 73 „Disney” megjelöléssel ellátott bőröndöt, táskát, 2106 parfümöt (közel 6,5 millió forint értékben), valamint 2419 Nano iPod MP3 lejátszót (több mint 1,2 millió forint értékben) közvetlen vámfelügyelet alá vett. Lefoglaltak 6 karton cigarettát, illetőleg megközelítőleg 85 liter gázolajat, ez utóbbit azért, mert kéntartalma a magyar szabványtól eltérő volt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.