BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már jövőre visszaállhat a gyes és gyed régi rendszere

Az új kormány várhatóan január 1-jétől visszaállítja a gyes és a gyed rendszerét – mondta Navracsics Tibor a Magyar Televízióban.

Az új kormány a lehető leghamarabb, várhatóan január 1-jétől állítja vissza a gyes és a gyed rendszerét – jelentette ki Navracsics Tibor kijelölt miniszterelnök-helyettes a Magyar Televízió a Szólás szabadsága című műsorában.

Mint ismert, az országgyűlés elfogadta a családtámogatási rendszer változtatásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek értelmében többek között a gyes időtartama május 1-jétől a jelenlegi 3 évről 2 évre csökkent.

Emellett a korábbi 180 nap helyett már 365 nap biztosított jogviszony – vagyis munkában töltött idő - kell ahhoz, hogy a kismamák terhességi- gyermekágyi segélyben, és gyermekgondozási díjban (gyed) részesülhessenek. Ez utóbbi támogatás időtartama azonban nem változott, továbbra is 2 évig kaphatják a kismamák. Az intézkedések a 2010. április 30-a után született gyermekekre érvényesek jelenleg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.