BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lottó nyereményalapjának felét az árvízkárosultaknak adnák

A Magyar Szerencsejáték Szövetség azt javasolja, hogy a Szerencsejáték Zrt. találja meg a módot arra, hogy a felhalmozódott több mint 2,5 milliárdos nyereményalap 50 százaléka - a játékosok hozzájárulásával - az árvízkárosultakhoz kerüljön.

 „Ez a kezdeményezés amellett, hogy számottevő forráshoz juttathatja az önhibájukon kívül bajba került károsultakat, a nemzeti összefogás és a szolidaritás olyan példája lehet, amilyenből fájdalmasan keveset tapasztalunk mindennapjainkban” - mondta Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke. Az akció részleteinek kidolgozásában a Szövetség szakemberei szívesen közreműködnek.

A Szövetség emellett úgy döntött, hogy pénzfelajánlást tesz, mellyel árvízkárosult iskolás gyermekek nyári balatoni üdültetését teszi lehetővé. Felkérte tagjait, hogy helyben, egyénileg is segítsék a bajba jutottakat.  A Szövetség ezzel együtt szorgalmazza, hogy az üzemeltetők az országban található játéktermekben pénzgyűjtő ládákat helyezzenek el, és a szerencsés játékosokat nyereményük egy  részének felajánlására biztassák. Az így összegyűjtött  pénzt a Szövetség szintén az árvízkárosultak  rendelkezésére bocsátja.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség a szerencsejáték ipar kisvállalkozóit tömörítő érdekvédelmi szervezet. A  Szövetségnek több mint 300 vállalkozás a tagja, melyek  együttesen a magyarországi pénznyerő automaták több mint 60  %-át üzemeltetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.