BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már 55 millió jött össze az árvízkárosultaknak

Megkezdték a 1752-es telefonszámra érkező adományok folyósítását – jelentette be csütörtök délelőtti tájékoztatóján a Nemzeti Segélyvonal szervezete.

A 1752-es segélyvonalon alig két hét leforgása alatt kétszázhuszonötezren jelezték adakozási szándékukat, s eddig összesen ötvenötmillió forintot meghaladó összeg gyűlt össze. A károk felmérését figyelembe véve folytatódik a segélyezés és a gyűjtés.

Az adományok gyors eljuttatását az teszi lehetővé, hogy az OTP Bank a hívások számának ismerete alapján forgóeszközhitelt folyósít a Nemzeti Segélyvonalnak, s ezt továbbítják a segélyszervezetek a rászorulóknak. Amikor a program lezárul, az akcióban részt vevő telefontársaságoktól átutalt összeg alapján a bank és a Nemzeti Segélyvonal pontosan elszámolnak egymással.

A programban részt vevő öt legnagyobb segélyszervezet vezetői Edelény, Hernádszentandrás, Ónod, Sátoraljaújhely és Szikszó településeken egyenként négymillió forintot használnak fel a helyreállításhoz szükséges építőanyagokra, továbbá élelmiszerekre és fertőtlenítőszerekre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.