BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden negyedik nő elérheti a 100 éves kort Németországban

A százéves asszonyok száma negyven esztendő múlva a hússzorosára emelkedhet Németországban. 2050-ig várhatóan hasonló mértékben nőnek a nyugdíjjal, az egészségügyi ellátással és ápolással összefüggő kiadások is - írja a világtudomány.hu.

Egy frissen közzétett demográfiai prognózis szerint Németországban 2050-re hússzorosára nő a százesztendősök száma. Az a kislány, aki az idén látja meg a napvilágot, a tanulmány szerint átlagosan 93 évnyi életre számíthat. Az átlag ebben az esetben azt jelenti, hogy közülük minden negyedik élhet a 22-ik században is.

A fiúknál a várható átlagos életkor 88 esztendő, ami szintén jelentős növekedés a mostani helyzethez képest.

Eckart Bomsdorf, a kölni egyetem kutatója szerint ezek a számok aggasztóan pontosak. Az aggodalom a robbanásszerűen emelkedő, a nyugdíjjal, egészségügyi ellátással és az ápolással összefüggő kiadások miatt jogos.

További részletek a világtudomány.hu-n

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.