BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozsony fricskázza Budapestet

Magyarországgal nem, de minden más országgal kész megegyezni Szlovákia a kettős állampolgárság ügyében.

A külföldön élő szlovákok már tiltakoztak amiatt, hogy választaniuk kell a szlovák és az illető ország állampolgársága között - írja a pozsonyi Új Szó.

Robert Fico miniszterelnök szerint azok szlovák állampolgársága nincs veszélyben, akik július 17-ig, a szlovák állampolgársági törvény módositásának életbe lépéséig, kérvényezik az idegen ország állampolgárságát.

"Őket nem a módositás alapján itéljük meg" - jelentette ki a szlovák kormányfő. Jó hírekkel szolgált azonban mindenkinek, a magyar állampolgárság igényelőit kivéve. "Minden érintett ország esetében készek vagyunk a tárgyalásokra, hogy az állampolgáraink elégedettek legyenek, de Magyarország esetében nem engedhetjük meg magunknak azt a kockázatot, hogy valaki egyetlen óra magyarországi tartózkodás nélkül megkaphassa a magyar állampolgárságot" - magyarázta Fico. Szerinte ugyanis a tartós lakhely minden ország esetében természetes feltétel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.