BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szócska: nem azonnal tesszük rendbe az egészségügyet

Eszköznek, nem pedig célnak tekinti a privatizációt Szócska Miklós, az egészségügyet felügyelő államtitkár – derül ki a Figyelő című hetilap holnap megjelenő számában lévő interjúból.

A szektor konszolidációjára legfeljebb 10 milliárd forint körüli összeg van, ugyanakkor önmagában a kórházak lejárt szállítói tartozása 22 milliárdra rúgott a múlt év végén – mondta Szócska Miklós a Figyelőnek.

A Magyar Kórházszövetség kongatja a vészharangot, kéthavi finanszírozási összeget, mintegy 65 milliárd forint azonnali invesztíciót sürget.

Szócska Miklós elmondása szerint hazánkban a GDP-arányos egészségügyi közkiadások 4,4–4,6 százalék között mozognak, a visegrádi négyek átlaga 6,0, míg az unióé 7,7 százalék körül alakul. Szócska úgy véli, hogy nem azt vállalta, hogy azonnal, álmaik szerint teszik rendbe a szektort, hanem azt, hogy céltudatosan küzdenek ezért.

Mit nem valósítanak meg az egészségügyben most? Elhalasztott rendeletek

Szócska elmondása szerint céljai elérésében nem adminisztratív szadizmus vezérli, hanem az, hogy mindenkor minden kérdésben partnernek tekintsem a szakmát, kikérjem a véleményét.

Szócska: Nincs napirenden az önkormányzati kórházak államosítása - Világgazdaság interjú

„Én nem hirdetek konkrét akcióterveket, hanem amikor már a kezünkben a megvalósításra érett, a szakma ötleteit tartalmazó koncepció, akkor akár közösen jelentjük be, hogy mi lesz az irány” – mondta Szócska a Figyelőnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.