BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízből négyen látják csak jónak a gazdaság állapotát

A Torontóban rendezett G20-csúcsot beárnyékolja, hogy nem javul az egyes nemzetgazdások állapotának lakossági megítélése – derül ki a legfrissebb Ipsos felmérésből.

A világ polgárai közül tízből négyen tartják a nemzetgazdaságuk állapotát aktuálisan “jónak”,  ez egy pontnyi emelkedést jelent az áprilisban mért 38 százalékhoz képest – derül ki az Ipsos legfrissebb felmérésből.

Azok az országok,  ahol a gazdaság megítélése leginkább javult a következők: Brazília (+5 pont), Szaúd-Arábia (+4 pont), Svédország (+4 pont) és Mexikó (+3 pont).

Azok az országok, ahol  a saját gazdaság lakossági megítélése a legnagyobb mértékben romlott: Németország (-7pont), Nagy-Britannia (-5 pont), Kína (-3 pont) és Olaszország (-3 pont).

A konjunktúraindex 2007 áprilisában állt a legmagasabb értéken, amikor a válaszadók 66 százaléka tartotta “jónak” saját nemzetgazdasága állapotát, míg a legalacsonyabb értéket - 37 pontos zuhanás után – 29 százalékkal 2009 áprilisában, a világgazdasági recesszió mélypontján regisztrálták. A globális lakossági konjunktúraindex 2010 januárja óta gyakorlatilag változatlan, a lakosság  38 százaléka ítéli jónak saját országa gazdaságának állapotát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.