BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíróság elé citálhatják Buffettet

Warren Buffettet, a Berkshire Hathaway Inc. dollármilliárdos elnök-vezérigazgatóját arra kötelezhetik, hogy eskü alatt írásban tegyen tanúvallomást egy perben szabálytalanul történt elbocsátás ügyében.

Brad Mart, a Berkshire egyik volt leányának, a Forest Rivernek a volt menedzsere kérte, hogy szerezzenek be Buffettől eskü alatt tett írásos tanúvallomást arról, az anyavállalat milyen szerepet játszott az elbocsátásában. Az indianai bíróságra beadott dokumentumok szerint Mart azt állítja, hogy elbocsátásra szabálytalanul került sor – írja a Bloomberg.

Buffettnek, a világ harmadik leggazdagabb emberének írásos, eskü alatt tett tanúvallomásra kötelezése eszkalálja a konfliktust, a Forest River és a Berkshire között, hiszen a volt alkalmazott korábban azt is állította, hogy erőszakkal fenyegették meg munkahelyén. Buffett ügyvédei azt kérték, mentesítsék az üzletembert a kérdések megválaszolása alól. A milliárdost egyébként személy szerint nem vádolják szabálytalanság elkövetésével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.