BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájk: a közszféra megszorításaiból és a nyugdíjreformból nem kérnek a görögök

Július 15-én újra sztrájkolnak a görögök.

Július 15-én Görögországban ismét munkabeszüntetés lesz, a közszféra megszorításai és a nyugdíjreform ellen. A kormány valószínűleg ezen a napon fogja elfogadni a közszféra nyugdíjkiváltságainak eltörlését.

Az előző 24 órás sztrájkot július 8-án tartották, és 400 ezer munkavállaló vett részt benne, ez volt a hatodik ebben az évben. Az ADEDY, közszolgálati dolgozókat tömörítő szakszervezete szerint a kormány intézkedései veszélyeztetik a szociális biztonságot, további munkabeszüntetéseket fognak tartani.

Görögország tavaly a GDP 13,6 százalékát kitevő deficitet halmozott fel és az Európai Unió, valamint az IMF 110 milliárd eurós mentőcsomagjának köszönheti, hogy átvészelte a helyzetet. Az európai közösség cserébe elvárja, hogy Athén 2014-ig a GDP 2,4 százalékára csökkentse a hiányt. Egy a Bloomberg által júniusban közzétett felmérés szerint egyébként a befektetők túlnyomó többség továbbra sem hiszi, hogy Görögország megmenekülhet az államcsőd elől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.