BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország a középmezőnyben

Nemzeti felsőoktatási koncepciót ígér az oktatási kormányzat ez év őszre

Magyarország ismét a 31. helyen végzett az egyetemi világranglistán (ARWU), az egyes felsőoktatási intézmények közül pedig csak kettőnek sikerült bekerülni az első kétszáz közé.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem a 300. és 400. közötti helyezettek globális mezőnyében található, illetve a regionális intézmények között a 124. és 168. közé sorolták (ugyanis az ARWU listája konkrét sorszámokat száz felett már nem „oszt”).

Az úgynevezett sanghaji multidiszciplináris rangsor a világ felsőoktatási képzőhelyeinek tudományos teljesítménye alapján készül, 1200 intézmény vizsgálata alapján. Mellette számos rangos nemzetközi lista van, készít ilyet például (partnerekkel) a Times, a Financial Times, valamint a Spanyol Nemzeti Kutatótanács is.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.