BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvannak a Rotary Irodalmi Díj dobogósai

Ferencz Győző Szakadás, Garaczi László Arc és hátraarc, valamint Szilasi László Szentek hárfája című műve a hárommillió forint fődíjazású idei Rotary Irodalmi Díj három jelöltje. Az elismerést idén harmadik alkalommal adják át.

A díjat alapító Rotary a világ egyik legnagyobb civil szervezete: 200 országban, 33 ezer klubban mintegy 1,2 millió üzletember és vállalkozó önkéntes munkáján alapul. Jószolgálati tevékenységre az elmúlt 60 évben több mint 2,4 milliárd dollárt költött, az összeget a Rotary klubok gyűjtöttek össze támogatóktól.

Sterk Péter, a Rotary Irodalmi Díj Alapítvány elnöke szerint „a RID bekerült a hazai kulturális és társadalmi köztudatba, eseménnyé lett, s az elmúlt három év alatt a legelismertebb civil irodalmi elismeréssé vált”- mondta, majd így folytatta. A díj biztos anyagi hátterének megteremtése érdekében Rotary Irodalmi Díj Társaság alakult. A RID Társaságba a szervezők nem csak Rotary-tagokat hívnak és várnak, hanem mindenkit, akinek fontos a magyar irodalom ügye –fogalmazott. 

A zsűri 41 művet nevezett meg az elmúlt 12 hónap könyvterméséből, s ebből választotta ki első körben a már nyilvánosság előtt is ismertetett legjobb hét művet. Ebből ma választották ki a legjobb hármat, amelyek közül az egyik október 10-én megkapja a Rotary díját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.