BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Várt fordulat: menesztették a moszkvai főpolgármestert

Menesztette Moszva polgármesterét Dimitrij Medvegyev, orosz elnök. Jurij Luzskov 18 éve vezette a fővárost. Putyin elsősorban a korrupciós gondok miatt mentette fel a 74 éves polgármestert.

Sajtóhírek szerint Luzskov többszöri felszólításra sem távozott önként, így magának az elnöknek kellett felmentenie. Luzskovot Medvegyev – elődjével, Vlagyimir Putyinnal ellentétben – sokszor bírálta. Legutóbb az augusztusi erdőtüzek idején, amikor nem volt hajlandó szabadságát a Moszkvát ellepő szmog miatt megszakítani.

Felesége, Luzskov polgármestersége alatt, mintegy 2,3 milliárd euróra becsült vagyonával Oroszország leggazdagabb asszonya lett, elsősorban ingatlanbefektetéseinek köszönhetően. Jelena Baturináról az utóbbi időben kompromittáló dokumentumfilmek jelentek meg az országos NTV csatornáin, a hírek szerint erre a Kremlből jött utasítás.

Luzskov visszahívása után a posztot egyik munkatársa Vlagyimir Resin veszi át – tudta meg az Interfax hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.