BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alternatív alkotmányt készít az LMP

Amíg az új alkotmányt kétharmados többséggel el lehet fogadni, de csak két egymást követő Országgyűlés kétharmadával lehet megváltoztatni, az LMP nem támogatja az új koncepciót – mondta Schiffer András, a párt frakcióvezetője .

Az LMP frakcióvezetője szerint az új alkotmány alapkoncepciója nem rendezi át alapvetően a jelenlegi helyzetet, de vannak elemei, amelyekkel vitatkozni kell. Schiffer András az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: pártja hiányolja a tervezetből az állampolgári részvétel szabályozását, a jövő nemzedékek érdekeinek megfogalmazását és a lakhatás jogának kinyilvánítását.

Az ellenzéki politikus elmondta: amíg az új alkotmányt kétharmados többséggel el lehet fogadni, de csak két egymást követő Országgyűlés kétharmadával lehet megváltoztatni, nem támogatják az új koncepciót. Az LMP még az idén előáll saját alkotmánykoncepciójával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.