BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viharos strasbourgi rajt

Kevés szó esett tegnap a magyar elnökség gazdasági terveiről az Európai Parlamentben (EP), amelyeket tegnap ismertetett Strasbourgban Orbán Viktor magyar kormányfő. A médiatörvény volt a fő téma a magyar elnökségi program ismertetésekor

A programot – amelynek egyik legfontosabb törekvése a válság hatásainak kezelése, az európai gazdaság megerősítése – egyébként széles körű egyetértés fogadta az EP különböző frakciói részéről. A képviselők felszólalásai, illetve utóbb Orbán sajtóértekezletén az újságírók kérdései azonban főként a magyar médiatörvényt érintették, olyannyira, hogy durván ötszázaléknyi idő jutott a magyar elnökség programjára s 95 százalék a törvényre.

A cikhez tartozó jegyzet itt olvasható!

A parlamenti vita után tartott tájékoztatón Magyarország azért már pozitív példaként is szóba került, amikor Orbán hangoztatta: hazánk az egyike azon két EU-s tagállamnak, ahol az államadósság GDP-hez mért aránya az idén csökkenni fog. A kormányfő ezzel is alá akarta húzni: az uniós gazdaság fellendítése nem képzelhető el a jelenlegi államadósságszintek mellett.

Az Európai Parlament egyébként több módon is keresztülhúzhatja a magyar elnökség céljait. Megakadályozhatja például bizonyos témák napirendre tűzését, vagy módosíthatja azokat.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.