BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma fogadja el a Fidesz az Alkotmányt

A Fidesz-KDNP-s többség ma megszavazza, Schmitt Pál húsvéthétfőn aláírja, 2012 január elsején pedig életbe lép - az alkotmányozás hivatalos menetrendje.

Hétfőn az Országgyűlés egy olyan új alaptörvény elfogadására készül, amelyre minden magyar ember büszke lehet, és amely képes lesz arra, hogy megvédje hazánkat az olyan súlyos politikai bűnöktől, mint amilyeneket a Gyurcsány-korszak kormányai követtek el” – közölte Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő - írja a Népszabadság.

Az nem kétséges, hogy a Fidesz–KDNP frakciószövetség megszavazza ma az új alaptörvényt. A Jobbik részt vesz a parlamenti ülésen, de várhatóan nemmel voksol az új alkotmányra. A T. Házban – az előzetes tervek szerint – a zárószavazás előtt Kövér László is beszél, és valószínűleg Orbán Viktor miniszterelnök is.

Egy zárószavazás előtti módosító indítvánnyal az is bekerül az új alaptörvénybe, hogy a bírákhoz hasonlóan az ügyészekre is legyen érvényes a 62 éves nyugdíjkorhatár – mondták lapunknak. A Fidesz–KDNP húsvéti alkotmányának megszavazásával 2012 januárjában hatályát veszíti az 1949.évi XX. törvény, azaz a jelenleg is érvényes alkotmány.

Az új alaptörvényt Schmitt Pál köztársasági elnök húsvéthétfőn, ünnepélyes keretek között írja alá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.