BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány az MSZP-t nevezné át, nem új pártot alapít

Demokrata Párt – ez a neve annak a szervezetnek, amely 2011. február 13-i közgyűlésén az MSZP-vel való összeolvadásról, illetve az ellenzéki pártból esetlegesen kiváló csoportokkal való együttműködésről határozott – adta hírül a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon már szerda reggel fél nyolckor kommentálta a kiszivárgott híreket. „Azt írja az újság – történetesen a Magyar Nemzet -, hogy megvan Gyurcsány új pártja, a Demokrata Párt. A bejegyzés alatt álló párt közgyűlése ugyanis úgy határozott, hogy nevét – azaz a Demokrata Párt nevet – kérésre az MSZP rendelkezésére bocsátja. Hasonlóan jár el akkor is, ha a mai MSZP egy részéből jön létre új társadalmi szervezet, és ez utóbbi kívánja felvenni a Demokrata Párt nevet.”

Az történt tehát – írta Gyurcsány a Népszabadság szerint –, hogy az MSZP számára lefoglalták a Demokrata Párt nevet. Lehetőséget teremtve arra, hogy az MSZP átalakulása, kinyitása esetén a párt nevében is jelezze az új politikai orientációt. Ez tehát az MSZP mozgásterének növelését jelenti. Ha akar, akkor él ezzel a lehetőséggel, ha nem akar, akkor nem.

Többször elmondtuk, hogy az MSZP-ből egy centrumra nyitott, balközép orientációjú demokrata pártot szeretnénk formálni. A Demokrata Párt alapítói a kisbetűs jelzős szerkezetből, nagybetűs tulajdonnevet formáltak. Hadd tegyem hozzá: az alapítók egy részét ismerem. Szándékaikról is tudtam, és nem volt ellene semmi kifogásom. Ma sincs, mert támogatok minden olyan kezdeményezést, ami növeli az MSZP mozgásterét, kinyitja politikáját, szervezetét - olvasható a volt kormányfő Facebook-bejegyzésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.