BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin visszavonul, de a nemzet uraként folytatja

Vlagyimir Putyin valószínűleg nem indul a jövő évben tartandó elnökválasztáson - közölte az Egyesült Oroszország párt egyik tanácsadója.

A Bloomberg jelentése szerint Mihail Vinogradov, a Petersburg Politics Foundation vezetője úgy vélte, "Putyin az elnök vagy miniszterelnök formális státusza nélkül erősíti uralkomhoz való jogát, és ezért, mint egy népi front vezetője vagy egyszerűen a nemzet vezetője kitérhet a problémák elől." A kutatócsoport szerint valószínűleg a Putyin által négy évvel ezelőtt utódjául kiválasztott Dmitrij Medvegyev elnök indul majd, hogy megszerezze az elnöki tisztséget a második ciklusban.

A moszkvai lap emlékeztet arra, hogy Putyin májusban létrehozta az Összorosz Népfrontot, híveinek országos koalícióját, mivel megcsappant az Egyesült Oroszország támogatottsága. A párt népszerűsége mintegy 40 százalékra olvadt le, miután négy évvel ezelőtt a szavazatoknak  csaknem kétharmadát szerezte meg. Putyin, aki továbbra is a hatalom középpontjában maradt, amióta lemondott az elnökségről, vezet Medvegyev előtt a közvélemény-kutatási felmérésekben.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.