BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabálytalanságok árán érnek el versenyelőnyt

A cégek több mint négyötöde a hatósági előírások kijátszásával, bejelentés nélküli munkaerővel, a védelmi előírások mellőzésével próbál versenyelőnyhöz jutni a tisztességes vállalkozások ellenében – áll a feketelista.hu elemzésében.

 Az első félévi jelentés szerint 10466 munkáltatónál végeztek munkavédelmi ellenőrzést, és 83,6 százalékuknál tapasztaltak szabálytalanságot. Az esetek felénél a munkavállalók veszélyeztetése miatt az intézkedések azonnali végrehajtását kellett elrendelni. Munkaügyi ellenőrzésre 11481 munkáltatónál került sor, az esetek 42 százalékánál állapítottak meg jogsértést. Feketén foglalkoztattak 7476 dolgozót. A bejelentés nélküli foglalkoztatásban a vagyonvédelem megelőzi az építőipart és a vendéglátást.

Többször tapasztalták, hogy miután a munkáltató adószámát az adóhatóság felfüggesztette, vagy a társaság felszámolás alatt áll, a felszámoló a cég irataival nem rendelkezik, így a határozatban foglaltakat sem tudja végrehajtani. A hitelező így futhat a pénze után. A munkaügyi hatóság augusztus 31-ével törölte a honlapjáról a munkaügyi szabályt sértő cégek adatait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.