BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Századvég: A Mol a nemzeti öntudat része

A lakosság döntő többsége támogatja az állam tulajdonszerzését stratégiai nagyvállalatokban, és elvárja, hogy támadás esetén azok és vezetőik védelmet kapjanak - közölte a Századvég Alapítvány novemberi felmérése alapján.

A Századvég közleményében rámutat: az emberek szemében az olyan társaságok, mint a Mol a nemzeti öntudat részét képezik. Az elmúlt időszakban meghatározó változások történtek nemzetstratégiai nagyvállalatok állami tulajdonlása körül. A Mol-ban már növelte ellenőrzését a magyar állam, a Rábában ez előkészítés alatt áll. Az alapítvány mostani felmérésében azt vizsgálta, támogatja-e a lakosság az állami szerepvállalás kiterjesztését a stratégiai fontosságú vállalatokban.

A válaszadók 57 százaléka teljes mértékben, további 27 százalékuk pedig inkább támogatja, hogy az állam tulajdont szerezzen nemzetstratégiai vállalatokban annak érdekében, hogy csökkenjen az ország külső kiszolgáltatottsága. Az állami beavatkozást a megkérdezettek mindössze 16 százaléka ellenzi valamilyen mértékben. A témában nyilatkozók több mint háromnegyede, 76 százalék büszke arra, hogy léteznek olyan magyar nagyvállalatok, mint például a Mol.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.