BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németh Zsolt: mélyíteni kell az integrációt az euró megmentéséhez

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az euróövezet válságának kezeléséhez az EU tagállamainak az integráció mélyítése felé kell lépéseket tenniük.

Az államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán kifejtette: a tagállamok állam- és kormányfőinek csütörtökön Brüsszelben kezdődő csúcstalálkozóján lendületet kaphat az az elkötelezettség, hogy az eurózóna megmenthető, és meg is kell menteni.

A Magyarországot a szomszédos országokkal összefűző kapcsolatokról azt mondta, az elmúlt években Szlovákia kivételével kiegyensúlyozott viszonyt alakítottak ki. Pozsonnyal  2006 és 2010 között feszült volt a viszony - tette hozzá, hangsúlyozva, remélhetőleg a Fico-kormánnyal sikerül fenntartani az előző, Radicová-kabinet idején megindult párbeszédet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.