BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lapszemle: indul a szuperpályázat

Az év végére lezárulhatnak a nyomozások a 2006-os rendőri túlkapások ügyében - írja a Magyar Hírlap. Rabok készíthetik a bakancsokat - olvasható a Népszabadságban.

A Magyar Hírlap cikkéből kiderül: az év végére lezárulhatnak a nyomozások a 2006-os rendőri túlkapások ügyében. A lap a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva azt írja: a napokban ismét több hónappal meghosszabbították a nyomozás határidejét. A gyanúsítottak között közrendőrök mellett több egykori és aktív rendőri vezető is van, így például Bene László volt országos rendőrfőkapitány, vagy Gergényi Péter volt budapesti főkapitány. Részletek a Magyar Hírlapban.

A Népszabadság arról ír, hogy beszerzési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium, amelynek értelmében több ezer katonai bakancsot gyártanak majd fogvatartottak a katonaságnak. Az Ipoly Cipőgyár közel bruttó hetvenmillió forint értékben fog katonai bakancsokat szállítani, ez nagyságrendileg két és fél ezer pár gyakorló lábbelit jelent. A büntetés-végrehajtás által gyártott bakancsokat a rendőrség évek óta használja, azokkal szemben minőségi kifogás nem merült fel. A Honvédség ezzel a szerződéssel közel 30 százalékos költségmegtakarítást ért el.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: európai védettséget kapott a szőregi rózsa név. A magyar rózsafajtával együtt kapott védettséget egy olasz sajt, egy dán bárányszelet és egy szlovén szárított disznóhús fajta. Ezzel ezer fölé emelkedett az európai oltalommal rendelkező védett nevű és földrajzi eredetű mezőgazdasági és élelmiszertermékek száma. Részletek a Magyar Nemzetben.

Az Index a 22 évesen visszavonult olimpiai bajnok úszóról, Anthony Ervinről készített összeállítást, aki visszatérése után ott lesz a londoni ötkarikás játékokon. A Sydney-ben nyert aranyérmét 17 ezer dollárért elárverezte, az ebből befolyt pénzt a cunamikárosultaknak utalta át. Ervinnek egy ezüstérme is volt, azt a hírek szerint egyszerűen elhagyta.

Az Index arról is ír, hogy Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, egykori olimpiai bajnok nem lesz ott a londoni olimpián. Az egykori vívóbajnok 1968 óta minden ötkarikás játékon jelen volt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság még nem zárta le az ellene folyó plágiumvizsgálatot. Az indexnek a Magyar Olimpiai Bizottsághoz közel álló, neve elhallgatását kérő vezető úgy fogalmazott: Schmitt Pálnak minden joga meglenne, hogy kimenjen Londonba, de inkább itthon marad. Részletek az indexen.

A Pénzcentrum.hu írása szerint indul a szuperpályázat: 1,5 millió forintot adnak fűtéskorszerűsítésre. Augusztustól vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást nyújt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fűtési rendszerek korszerűsítésére. Az új konstrukciót költségvetési keretből biztosítják, a rendelkezésre álló keretösszeg 864,4 millió forint. Részletek a pénzcentrum.hu-n.

A Pénzcentrum.hu írása szerint jól járhatnak az új adóval azok, akik a világhálón adják el megunt tárgyaikat. Az internetes aukciós portálokon rendszeresen, évi 5-6 millió forint összegben értékesítő magánszemélyek lehetnek az egyik kedvezményezett csoport, amelynek megéri az újfajta átalányadó, a kisadózó vállalkozások tételes adója szerint megfizetni a közterheket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.