BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztően takarékosak a német fiatalok

Az állítólag fogyasztásorientált fiatalság Németországban különösen takarékos - tűnik ki egy tanulmányból, amelyet a DPA ismertetett.

A fiatalok a rendelkezésükre álló pénz közel egyharmadát félreteszik - emeli ki a Deutsche Bank megbízásából készült reprezentatív internetes felmérés. A 28 százalékos takarékossági arány jelentősen meghaladja az összes háztartás átlagát. A németek a tavalyi évben nettó jövedelmük 11 százalékát takarították meg, és ezzel igen magas értéket értek el nemzetközi összehasonlításban – jelenti a DPA.

A 14-25 éves német fiatalok még óvatosabbak, a havi átlag 446 euróból ugyanis 130 euró vándorol takarékossági eszközökbe, például lakáselőtakarékosságba. Részvényekbe vagy alapokba - a saját elmondásaik szerint - a fiataloknak csak 11 százaléka tesz félre pénzt, szemben az egész lakosságra vonatkozó 15,5 százalékkal.  A nagyobb óvatosság mögött  a többségnél - 55 százalék - nagyobb fogyasztási óhaj húzódik meg, például vezetői engedély, autó vagy utazás. A fiatalok 26 százaléka saját képzésre tesz félre pénzt, 19 százaléka pedig  nyugdíjra tesz félre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.