BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azerbajdzsán után Kazahsztán?

Gazdaságfejlesztési kérdésekről tárgyalt Kazahsztánban Varga Mihály

A két ország közötti gazdaságfejlesztési kérdésekről egyeztetett Varga Mihály tárca nélküli miniszter, a Magyar-Kazah Kormányközi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság magyar társelnöke szerdán Almatiban Bakitzsán Abdirovics Szagintajev kazah gazdasági fejlesztési és kereskedelmi miniszterrel, a testület kazah társelnökével.


A tárca nélküli miniszter szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megbeszélésen kiemelt figyelmet fordítottak a magyar és a kazah közös vállalkozások kölcsönös támogatására. Megerősítették Orbán Viktor miniszterelnök májusi látogatásakor megfogalmazott szándékukat, hogy az egymás országainak területén lévő vállalkozásokat közös befektetési és pénzügyi alapon keresztül támogatnák. A támogatások elsősorban mezőgazdasági, energetikai, valamint építési ágazatokat érintenek.
Varga Mihály részt vesz a térségbeli gazdasági vezetők 4. almati konferenciáján is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.