BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

VDSZ: Orbán ne költsön százmilliókat nevetséges hobbijára

Nemzeti Képviselői Konzultációs kérdőívet kapnak a fideszes parlamenti politikusok a vegyipari szakszervezettől. A VDSZ annak hírére állította össze a saját konzultációs levelét, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke bejelentette: Orbán Viktor hamarosan újra ír a népnek. A szakszervezet várja a fideszesek válaszát, de szóban is szívesen megbeszélnék a feltett kérdéseket.

A vegyipari szakszervezet (VDSZ) ismét felszólítja a miniszterelnököt, hogy ne költsön újabb százmilliókat, sőt egyetlen fillért se már a közpénzből az értelmetlen és egyre nevetségesebb hobbijára, a konzultációnak nevezett levelekre - olvasható a vegyipari ágazat közleményében.

A miniszterelnök sajtófőnöke ugyanis a napokban bejelentette: újabb konzultációt indít a kormány, ismét levelek érkeznek Orbán Viktortól. A következő kampánycunami előtt azonban a szervezet kísérletet tesz arra, hogy megelőzze az újabb levéláradatot azzal, hogy minden kormánypárti képviselőnek elküldte a Nemzeti Képviselői Konzultációs kérdőívet, hogy szembesüljenek azzal, mit művel az általuk támogatott kormány - jelentette be Székely Tamás, a szervezet elnöke.

A szakszervezet elvárja, hogy a képviselők gondolkodjanak el azon, valóban a miniszterelnöki levelező tagozat-e a legjobb megoldás Magyarország problémáira. A VDSZ várja a képviselők válaszait, de személyes konzultációra is készek.

A közlemény szerint a miniszterelnök immár milliárdos közpénzt felemésztő, folyamatos levelezése és grandiózus sajtókampánya egyre eredménytelenebb, alig néhány ezren küldik vissza a miniszterelnöknek a válaszaikat. Annál sikeresebb viszont a szakszervezet által indított mozgalom a papírszemétként értékesített konzultációs levelekkel: az emberek tömegesen juttatják el a szakszervezethez a miniszterelnöki küldeményeket, amelyekkel mindig egy aktuális, jótékony célt támogatnak.

A VDSZ elnöke korábban ígéretet tett arra, hogy amíg tart az értelmetlen levelezés, addig a szakszervezet is folytatja a gyűjtést és a jótékonykodást.

A VDSZ szándéka az újabb akciójával az, hogy leállítsák a közpénzek ilyen módon való herdálását, és helyette a munkahelyek megvédésére kényszerítse a kormányt - jelentette ki Székely Tamás.

A képviselőknek írt konzultációs levélben a VDSZ egyebek mellett a műszakpótlékról, a korengedményes nyugdíjról, a munkavállalók kiszolgáltatottságáról, a kismamák foglalkoztatásáról és a milliárdos látszatkonzultációról is kérdez. A felkínált lehetséges három válasz közül az egyik minden esetben az, hogy "Nem tudom megítélni a kérdést, én csak megszavaztam".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.