BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A franciák harmada retteg a munkanélküliségtől

A francia alkalmazottak többsége komoly engedményekre is hajlandó, ha megtarthatja állását – derül ki az Ipsos-Logica közvélemény kutató felméréséből.

A megkérdezettek 64 százaléka lemondana a 35 órás munkahétről, 59 százalékuk belemenne a bérük befagyasztásába, és 54 százalékuk a részmunkát is vállalná, ha ennek fejében nem bocsájtják el.

A felmérés szerint a megkérdezett dolgozók 32 százaléka elfogadna egy kisebb bércsökkentést a munkahelye megtartásáért. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy jelentős a munkanélküliségtől való félelem: 61 százalék úgy véli, hogy egyszer szembesülnie kell ilyen helyzettel, míg 27 százalék attól tart, hogy ez két éven belül megtörténik. Emellett tízből hét munkavállaló úgy látja, hogy nehéz lenne ismét munkát találnia, érthető módon az 50 felettiek körében a legerősebb az ezzel kapcsolatos félelem.

Ugyanakkor a megkérdezettek 82 százaléka hajlandó lenne továbbképzésen részt venni egy új munka kedvéért, 67 százalék pedig ebben az esetben kisebb fizetésért is hajlandó lenne elvállalni ugyanazt a munkát. A költözésre 47 százalék vállalkozna egy új állás reményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.