BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán most a német kapcsolatot nevezte kiemelt fontosságúnak

Kiemelt fontosságúnak nevezte a német gazdasági közösséggel való jó kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, amikor Budapesten fogadta Rainer Brüderlét, a német parlament alsóháza, a Bundestag liberális FDP-frakciójának vezetőjét.

Az Országházban folytatott megbeszélésről - amelyen részt vett Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is, német részről pedig a konzervatívokkal kormányzó liberális Szabad Demokrata Párt, az FDP küldöttsége - a kormányfő sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.

Havasi Bertalan közleményében azt írta: a felek egyeztettek az Európai Unió előtt álló legfontosabb kihívásokról, és egyetértettek abban, hogy Magyarország és Németország stratégiai partnerei egymásnak.

Orbán Viktor elmondta - idézte szavait a sajtófőnök -, hogy az európai növekedés motorját a Németország és Közép-Európa közötti együttműködésben látja. A miniszterelnök szerint kiemelt fontosságú a német üzleti-gazdasági közösséggel való jó kapcsolat, különös tekintettel arra, hogy 300 ezer magyar embert alkalmaznak német vállalatok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.