BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai döntött, indul a választáson

„A miniszterelnök-jelölt személyéről még korai beszélni, de az a szándékom, hogy képviselőjelöltként megmérettetem magam a 2014-es választásokon” – nyilatkozta a Vasárnap Reggelnek Bajnai Gordon.

A volt kormányfő a megyei lapok vasárnapi kiadásaként is megjelenő lapcsaládnak azt mondta, annak kell miniszterelnök-jelöltnek lenni, akinek legnagyobb esélye van arra, hogy megszabadítsa az országot ettől a kártékony rezsimtől és utána jól kormányozzon. „Olyan mozgalom építésébe kezdtünk, amely meg kívánja magát mérettetni a választásokon, és nyilvánvaló, hogy ennek aktív, befolyásoló résztvevője szeretnék lenni” – tette hozzá.

Bajnai az interjúban az előválasztást is beleértve semmilyen megoldást nem zárt ki annak érdekében, hogy az ellenzék még a választások előtt koalícióban tudjon megállapodni. Bajnai elmondta, mintegy kétszázan dolgoznak önkéntesként a Haza és Haladás Alapítvány környékén szakpolitikai programokon.

A programokat három részre csoportosítják: start, stop és folytatni. Mérlegelik, a Fidesz mely programja érdemes a továbbvitelre, melyiket kell leállítani, és mit kell beindítani. „Az országnak nem arra van szüksége, hogy már megint fenekestül felforgassunk mindent” – mondta. Bajnai szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyéről legkorábban jövő nyáron lehet dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.